''Kodu'' Viis: Kait Tamra, sõnad: Hando Runnel

Saturday, March 3, 2012

Gunsstizaalis, gunsstizaalis..

..ehk veebruaris alustasid Penuja Külaseltsi tüdrukud ja poisid käsitööringiga.

Käsitööring toimub külamajas kolmel neljapäeval kuus. Neljanda neljapäeva õhtu on mälumängu tarbeks, siis käsitööd ei tehta, sest meie küla kaks võistkonda võistlevad Abja Kultuurimajas valla teiste kilvaritega.
Esimene koostegemine toimus 23. veebruaril, aga et külamaja oli tol päeval suurest linnast tulnud vastlapiduliste päralt, istusime koos Metsamõisa talus. Ja et meid oli kõigest viis, sest paljudel oli mujal edasilükkamatuid asjatoimetusi, tegime selliseid lihtsaid asju nagu organzalilled. Lilledest aga vormistasime hiljem prossid ja kaunistuse juuksehoidjale.




Valvsa silma ja käpa all valmib Rita lillepross. 


Esimesed pääsukesed: 
ülal vasakul Reeda lillepross, paremal Rita lillepross, 
all Ly patsikummilill.



Teisel korral, 1. märtsil, istusime külamajas ja meid oli juba üheksa. Et me oleme alles üsna algajad, siis on meilt kihnu kuulikindlaid või kunstnikerdustega esmaabikappe veel vara nõuda, seega - kuna eelmisest korrast jäi palju materjali järele ning kõik tahtsid endale vähemalt üht lilleprossi - tegime taas kangalilli. 
Lisaks mõned ehted: Triinu ja Kristel ehitasid endale kõrvarõngad ja Triinu täiendas vana armsat, ent veidi kulunud väljanägemisega käeehet uute pärlitega. Et aga kumbki polnud ehtevalmistamisega varem kokku puutunud, oli vaja selgeks õppida mõned lihtsad töövõtted nagu pärlitega heegeldamine, ehtetraadist lihtsa aasa väänamine ja kangast lipsu tegemine. Töö käigus olid õiged liigutused varsti käpas, kuigi pean ausalt tunnistama - oli hetki, mil mulle tundus, et võrratult lihtsam on võtta need tangid ja väänata see aas ise valmis kui oodata, millal see ''tulema hakkab''..  :) Minu vana viga, igavene kärsitus! Ühele ''õpetajale'' äärmiselt vastunäidustatud isikuomadus. 

Triinu  kõrvarõngaste materjalid: 2 suurt valget läbipaistmatut piklikku klaashelmest, 2 valget läbipaistvat FP klaashelmest (6mm), 2 hõbehalli pisikest helmest (2mm), must hõbeniidiga tikitud pits, must niit, hõbetatud ehtetraat (0,6mm), kaks pisikest pärlikapslit, kaks hõbedast 40 mm ehtenõela, kaks pisikest hõbedast ühendusrõngast ja kaks kõrvarõngakonksu. (Kõik peale pitsi ja niidi pärit Helmehaldja ja Ehtemaagi veebipoest)


Kristeli kõrvarõngaste jaoks läks tarvis kaht teokarbipoolikut (korjatud Alexandroupolise rannalt), ühte tugevat meest, kes neisse augud puuriks (Heiki), 24 sinist kivisarnasest materjalist helmest (ämma pärlikeest, aastast umbes 1960), 2 sinist läbipaistvat  4mm klaasrombi, hõbedavärvi käsitöötraati ja kõrvarõngakonkse.



Järgmisel nädalal on meil Abjas mälumängu viies voor, ent ülejärgmisel neljapäeval oleme jälle külamajas koos ja hakkame tegema saalomoni tehnikas rätikut. Poisid lubasid ka mõned puulusikad valmis vehkida. No näis-näis ;)



/Postitas Ly/


  

No comments:

Post a Comment