''Kodu'' Viis: Kait Tamra, sõnad: Hando Runnel

Friday, February 24, 2012

Koer-leidlaps

Veebruari keskel tuli meie kanti keskmist kasvu musta värvi pikema ja kohevamat sorti karvaga koer. Tüdruk.
Veidi valget on rinnaesisel ja suu ümber, ''püksid'' on samuti heledamad kui ülejäänud kasukas. Pruunid sellised.


Koer on umbes põlvekõrgune ja noor - viimast tunnistavad ideaalses korras olevad lumivalged kihvad. Paistab ka, et tema eest on hästi hoolitsetud, kuna ta pole kõhn ja kasukas on tal samuti tõeliselt uhke. Ilmselt pole ta väga kaua jooksus olnud.
Iseloomult on noor daam ülevoolavalt sõbralik ning tohutult reibas ja mänguhimuline. Paras kunsttükk oli teda pildile püüda :)


Kaelas on koeral lai metallpandlaga heledast rohekaspruunist/beežikast presendist rihm, mis pandla järgi otsustades on kohandatud kellegi vanast püksirihmast. (Selle võib muidugi ka keegi kolmas talle installeerinud olla.)
Tegu on tõenäoliselt õuekoeraga/ketikoeraga, sest siseruumi käpaotsagagi astumast ta kõigepealt keeldus. Pisikesi mööndusi tehti vaid kivimaja trepikojale. Lõpuks tuli ta eile siiski tuppa ka.
Autosõit paistab talle samuti võõras olevat - vabatahtlikult sellesse liikuvasse kuuti ei ronita.


Võimalik, et kuts on Lätist siiapoole piiri astunud ent sama suure tõenäosusega võib olla tegu ka rahvuskaaslasest koerapreiliga. 


Praegu elab preili Sika külas, aga kaua teda seal hoida ei saa. Kõige rohkem veel kaks päeva - esmaspäevani. Edasi ei tea, mis temast saab. Võib-olla viiakse ta Viljandi varjupaika, aga varjupaigas on ühel loomal äraütlemata kurb..




Kes teab midagi kutsa omanikest või teab kedagi, kes sooviks talle uut kodu pakkuda - kirjutage palun aadressil Sajateine102[at]gmail.com. 


Album Facebookis jagamiseks asub aadressil http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1914015507267.54637.1748329849&type=3 


Aitäh!













/Postitas Ly/